Headline

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Názor na film

 

  Na niektoré veci si človek musí urobiť názor sám, aby sa k nim mohol vyjadrovať. Vlastne, malo by sa to týkať všetkých vecí. Ja sa chcem vyjadriť k filmovým kritikám.

  Keď sa chystám do kina, rada viem o filme aspoň krátke informácie. Na to slúžia plagáty a recenzie v novinách. Čomu už by mal človek veriť ak nie názorom odborníkov. Z tohto omylu ma vyviedla skúsenosť, ktorú som mala nedávno. V utorkovom filmovom klube mali byť v ten večer dva filmy. Control a Keď sa muž vracia domov.

  Na Control, potom, čo som si prečítala (veľmi) stručný obsah deja, by ma nikto nedostal. Nemala som chuť platiť za film o nejakom feťákovi, ktorý si robí orgije...To bol môj prvý dojem.

  Na druhý film som sa tešila. Film ,Keď sa muž vracia domov, bol v istom týždenníku vykreslený ako vtipná severská komédia, fakt, že,, kvalitka“. Tešila som sa na niečo v štýle Adamových jablk. Veľký omyl! Tento film poprepletaný sexuálnymi etudami a psxcho-zápletkami mal pre mňa osobne minimálnu hodnotu. To čo som si z tohto filmu odniesla bola nedôvera v profesionálnu kritiku a veľmi veľmi zlý pocit. Tento film nechcem už živote vidieť. Nemalo byt to žiadny význam, žiadne obohatenie pre môj život.

  Zatiaľ čo Control vo mne ,,zostal“. Depresia, zúfalstvo a čierno- biela farba filmu, ktorá umocňovala vnútorné prežívanie hrdinov, ma nútila reflektovať samu seba a svoj život .Túžby sa sny speváka, po úspechu, sláve a naplnení, ktoré nemajú nemajú šancu byť splnené vlastnými silami. Má rodinu, milenku, skupinu, koncerty, nahráva platne, ale aj nadalej zostáva nenaplneným človekom. Keď spieva, nevidno radosť ale skôr niečo, čo na mňa pôsobí ako nutnosť.

  Videla som samu seba, bez Boha. Mohla som skončiť ako on, zomrieť v kuchyni, vlastnou rukou. To, že som tak neskončila, bola Božia milosť.

  Ak by Control opisoval niekto iný, všímal by si zaiste iné veci. Ale takto ho vidím ja. Neodporúčam ho ľudom s depresiami, lebo oni vidia len jednu možnosť ako zo všetkého odísť a ňou je smrť. Ja v tomto filme vidím potrebu Boha a spoliehania sa na Neho a nie na názory iných. Boh je ten, ktorému je možné všetko. Je zdroj naplnenia a skutočného života. Nezostáva na povrchu ale ide do hlbky. Konfrontuje nás so sebou samými. Ak Mu dáme šancu, tak náš život na Zemi nebude končiť The ende, ale bude pokračovať v nebi ako The happy ende.


Tvorba | stály odkaz

Komentáre

  1. amen
    niet co dodat.
    publikované: 01.08.2010 23:19:29 | autor: selah (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014